Λεωνίδας

Λεωνίδας
 

Palaistikos Spartis Palaistikos Spartis Author Το Επίσημο Site του Παλαιστικού Σπάρτης
Title: Τα 11 Ολυμπιακά μετάλλια της πάλης
Author: Palaistikos Spartis
Rating 5 of 5 Des:
Η πάλη όντως ενδιαφέρει λίγους, μερικές χώρες και ορισμένους ρομαντικούς – αν μπορεί να υπάρχει ρομαντικός που να απολαμβάνει δύο μπρατ...

Η πάλη όντως ενδιαφέρει λίγους, μερικές χώρες και ορισμένους ρομαντικούς – αν μπορεί να υπάρχει ρομαντικός που να απολαμβάνει δύο μπρατσομένους τύπους να πιάνονται φορώντας μαγιό. Και η Ελλάδα είναι ανάμεσα σε αυτούς τους λίγους. Διότι η πάλη έφερνε κάποια μετάλλια ειδικά σε καιρούς χαλεπούς. 

Από το 1896 η Ελλάδα κατέκτησε 11 ολυμπιακά μετάλλια στην πάλη, κυρίως μάλιστα σε αυτήν που έφερνε την εθνικά αγαπημένη διάκριση ελληνορωμαϊκή. Αυτά τα μετάλλια δεν θα τα είχαμε αν δεν υπήρχε η πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Εννέα μετάλλια κατέκτησαν με τα ελληνικά χρώματα παλαιστές της ελληνορωμαϊκής: Ο Γεώργιος Τσίτας ασημένιο και ο Στέφανος Χριστόπουλος χάλκινο στους παρθενικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, ένα χάλκινο στην Πόλη του Μεξικού το 1968 και ένα ασημένιο στο Μόναχο το 1972 κατέκτησε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στη Μόσχα το 1980 ο Στέλιος Μηγιάκης, ασημένιο στο Λος Αντζελες το 1984 ο Δημήτρης Θανόπουλος, δύο χάλκινα κατέκτησε ο Μπάμπης Χολίδης στο Λος Αντζελες και στη Σεούλ το 1988 και άλλο ένα χάλκινο ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στην Αθήνα το 2004. 

Στην ελευθέρα πάλη είχαμε άλλα δύο χάλκινα μετάλλια: ο Γιώργος Χατζηιωαννίδης στη Μόσχα το 1980 και ο Αμιράν Καρντάνοφ στο Σίδνεϊ το 2000.

Αυτή η ανάμνηση των παλαιών επιτυχιών, δημιουργεί μια μελαγχολία για τo παιχνίδι που δεν παίζεται πια με τους όρους που μας αρέσουν

About Author

Advertisement

Σελίδες

 
Top